Welkom bij bouwbedrijf W. de Wit

Bekijk onze projecten of Neem contact op

Pers

IntoBusiness magazine, december 2007
Bedrijfsreportage

Bouw- en Aannemingsbedrijf W. de Wit
Bouwers die bouwen met passie bestaan toch echt nog


tekst: Dennis Captein
fotografie: Hermen Buurman

Bouwen en geloven in kwaliteit. Bouwen zonder aan massaproductie te denken. Bouwen en dan de enige juiste oplevering te doen: de oplevering die ‘af’ is. Het zijn zinsneden die misschien moeilijk te geloven zijn in een tijd waarin de krantenkoppen anders doen geloven. Maar bouwers die bouwen met passie bestaan toch echt nog. Bouw- en aannemingsbedrijf W. de Wit, de regiobouwer van Woerden, mag zich in dat rijtje scharen. Zo zegt oprichter en directeur Willem de Wit zelf en zo bewijst hij met zijn werken.

De Wit, Linschotenaar, getrouwd en vier kinderen, begon bijna acht jaar geleden met een bouw- en aannemingsbedrijf. Het bouwbedrijf van weleer maakte indruk met creaties die ware blikvangers zijn. Zowel met opdrachten voor de private als de utiliteitssector wist hij de ogen frequent op zich te richten. Inmiddels heeft zijn bedrijf zich ontpopt tot meer dan sec een bouwbedrijf met alle knowhow en kundige, loyale medewerkers.

Bouwen is stenen stapelen, wordt wel gezegd, maar volgens de filosofie van De Wit behelst bouwen veel meer. Meedenken met de klant, zodat diens keuze de juiste is. Zorgen dat wensen in overeenstemming zijn met realiteitszin en budget. Klanten helpen de administratieve processen te klaren. Een vergunning aanvragen is niet zomaar iets, een tekening ‘bestellen’ bij een architect evenmin. Vertellen dat er bouwbesluiten zijn waar iedereen zich aan moet houden, zodat verrassingen achteraf achterwege blijven.

Projectontwikkeling heeft sinds twee jaar een vooraanstaande plek gekregen binnen de onderneming. De bouw begint vaak met het idee van de opdrachtgever. Maar net zo vaak begint de bouw tegenwoordig met een idee van De Wit zelf. Hij ziet kansen voor bepaalde locaties, werkt zijn idee uit en legt deze voor aan de betreffende gemeente. Goed voorbeeld hiervan is het project Barwoutwaarder 3-5, waar kleinschalige bedrijfsunits werden gebouwd en die, nadat De Wit alles in eigen beheer had genomen, vervolgens als zoete broodjes over de toonbank gingen.

Nog even en Bouw- en Aannemingsbedrijf W. de Wit gaat zijn tweede lustrum vieren. Maar wie De Wit vraagt hoe dat voelt, zal als antwoord krijgen dat hij zich de dag, waarop zijn ondernemersavontuur begon, nog kan herinneren alsof het gisteren was. De passie van toen heeft niets aan kracht ingeboet. In tegendeel.